Kako sačuvati kosu na vrućinama!

Leto, uz sve svoje draži, donosi i milion nepogodnosti. Koža i kosa su nam izloženi uticajima sunca, vode, isušuju se, i traže pomoć. Kažu – bolje sprečiti nego lečiti. Naravno, odličan savet, jedino je potrebno setiti ga se na vreme, pre nego što dođete u situaciju da vaš frizer uzme makaze i kaže kako su one jedini lek za isušenu kosu neželjeno promenjene boje :).

Alter Ego Italy ima veoma dobru liniju za negu kose leti – Arganikare Tropical. Šampon za kosu koji je pogodan za sve tipove kose pruža hidrataciju kosi nakon izlaganja suncu, uklanja so i druge nečistoće sa kose i sprečava njeno mršenje. Uz njega, za dodatnu prehranu, stručnjaci iz Alter Ega Italy preporučuju masku za kosu, koja takođe hidrira kosu, štiti je i daje joj jačinu. Nakon nekoliko minuta posle nanošenja, ova hranljiva maska se ispere.

Veoma bitan preparat za kosu na ovim vrućinama je kondicioner koji se ne ispira. Tropical Splash It štiti kosu, sprečava njeno mršenje, a posebno je dobar za tanku kosu. Hidrira kosu nakon izlaganja suncu, revitalizuje spoljni deo strukture kose i daje joj nežnost i sjaj. Nanesite ga celom dužinom kose i ne ispirajte.

E, upravo ovaj korak je bitan. Ne ispira se. Jedini način da kosu sačuvate od isušivanja u bazenu ili na moru je  regenerator koji se ne ispira. Tako makaze neće biti jedini lek nakon vrelog leta.