Posle tri godine istraživanja formulisan je jedinstveni kristalni providan gel sa četkicom u bočici. Nastao je tako što su se uzele najbolje komponente iz akrila (monomeri) i brisa-gel sistema (oligomeri) i dobijena je fenomenalna i čvrsta formula koja jača nokte, oporavlja oštećene nokatne ploče, lako se turpija ili otapa u Offly fast-u.

Licencirana edukatorka za CND Plexigel Sistem Maja Jelača predstavila nam je sva četiri proizvoda i pokazala aplikovanje ovog novog, jedinstvenog, blistavog gela za jačanje i oblikovanje noktiju.

Plexigel sistem sadrži četiri proizvoda: BONDER, SHAPER, BUILDER, PROTECTOR TOP COAT.

Bonder je neophodan korak u aplikaciji jer vezuje gel za prirodan nokat. Nanosi se u tankom sloju i suši u CND lampi na programu 1. Builder i Shaper su gelovi koje karakteriše srednja gustina, s tim da je Shaper za nijansu ređi od Builder-a. Oba proizvoda su tako formulisana da mogu ojačati nokat, popraviti ga, izravnati ili izgraditi. Preporučuje se da se nanose u jednom sloju na kraće, a u dva na duže nokte. Polimerizacija se vrši u CND lampi na programu 2. Za idealnu nivelaciju dobro je koristiti silu zemljine teže. Gel može, a i ne mora da se turpija. Ukoliko se odlučite za turpijanje, prašine je vrlo malo.

Priprema nokta

Za primenu Plexigel sistema potrebno je uraditi suvi manikir (može aparatni). Nokat se oblikuje turpijom 240 granulacije, a matira bufer turpijom, takođe granulacije 240. Nakon toga nokatna ploča prebriše se scrub fresh-om.

Na pripremljen nokat nanesite bonder u tankom sloju, sušite u CND lampi, zatim shaper u dva sloja, a onda birate jednu od bezbroj nijansi shellac-a. Shellac i Plexigel su kompatibilni, što znači da Shellac nanosite direktno na osušeni sloj shaper-a ili builder-a. Preporuka je da se kao završni sloj za zatvaranje Shellac-a koristi Shellac original ili Duraforce završni sjaj, ali može i Protector Top Coat. Kada želite da nokti ostanu bezbojni, onda se aplikacija završava Protector Top Coat-om koji daje visok, blistav sjaj.

Skidanje materijala prilikom korekcije

Plexigel možete turpijati turpijom granulacije 180, ili otapati fast-om, s tim da se tako mora skinuti 95% materijala.

Plexigel sistem je formulisan tako da obezbeđuje trajanje duže od tri nedelje. Nokti su jači, oblikovani, blistavi. Pri tom, ovi proizvodi su bezglutenski, veganski i nisu alergeni.