Pitali smo Sofiju Janković da nam kaže kako se izboriti sa problemom masne kose, i evo njenih konstruktivnih saveta i preporuka

Greasy-Hair

Najšešće pitanje i problem mojih klijentica je mastan koren kose i suvi krajevi.
Najčešća greška je da sve pribegavaju korišćenju jakih šampona, takozvanih “čistača” kose ili bebi šampona.
Kada je koren kose mastan, a krajevi suvi, najčešće je u pitanju poremećaj rada lojnih žlezda u korenu vlasi. Pogrešno je koristiti jake čistače ili bebi šampon (jer on u sastavu ima aditive za uklanjanje temenjače). Žlezde se dubinski čiste, proizvodeći još više sebuma, jer se postojeći skida.
Dakle upravo suprotno, treba koristiti blage šampone i regeneratore kako bi se povratio normalan balans i lojne žlezde krenu da normalno rade.
Kako?
Kada imate masnu kožu lica, stvar je lako rešiva- utapkate papirom masni deo, dodate puder u prahu i problem je rešen. Mat lice je tu. Ali kako rešiti problem masne kose? To je već malo teže, zar ne?
Ukoliko imate masnu kosu, obično pripadate jednoj od dve kategorije (ili obema):
Prva: muka vam je kada vidite preparate sa oznakom “suva i oštećena kosa” na svakoj boci šampona koju vidite u prodavnici.
Druga stvar je da bežite od korišćenja dodatnih preparata za negu kose jer se bojite da će vam se kosa dodatno umastiti.
Srećom, pomoći ima.
Prvo koristite šampone i balsame koji su blagi i prilagođeni masnoj kosi. Ima ih raznih. Obratite pažnju da ne sadrže SILIKON. UNITECH ima sjajne šampone za masnu i tanku kosu prilagođene svakodnevnoj upotrebi.

Koristite pene za volumen korena za masnu kosu.

Mali trikovi:
Koristite šampon jednom do dva puta nedeljno i regenerator samo na krajevima. Između pranja koristite TIGI OH BEE HIVE puder u spreju. Ovaj puder matira koren, upija masnoću i istovremeno korenu daje izgled punoće, to jest volumena. Ne otežava kosu i sjajno miriše. Kosa postaje čista i sjajna, lojne žlezde u balansu. Takođe kosa je meka, ne slepi se uz glavu i produžava vreme pranja. Neke moje klijentkinje nazivaju ovaj suvi sprej “spasilac”, a sa posebnim oduševljenjem pričaju o mirisnoj noti koju ostavlja na vašoj kosi.

BGProducts_TigiOhBeeHive_18.11.13

Before-and-After-from-using-Tigi-Bed-Head-Og-Bee-Hive-Matte-Dry-Shampoo-1024x614

I poslednje, najvažnije:

Brinite o svom zdravlju. Kosa, koža i nokti su prvi signal koji nam organizam šalje da mu se ne posvećujemo. Proverite krvnu sliku i hormone. Ide zima, kupite vitamine. Takođe nagradite i nahranite najveći organ na vašem telu, KOŽU, omegom 3 sa vitaminom E. Primetićete veliku promenu posle samo nekoliko nedelja korišćenja. Nadam se lepoj i negovanoj kosi koja će izmamiti osmehe ove jeseni. Tako malo joj treba dati da ukrasi vaše lice.