Nekoliko korisnih saveta našeg frizera

Sada kada nam je zima već uveliko pokucala na vrata, vreme je da počnemo da razmišljamo o tome kako da je zaštitimo od hladnoće. Kosi je, kao i koži, potrebna posebna nega u ovim hladnim danima. Znamo jako dobro onaj osećaj kada nam se kosa naelektriše, ili kada deluje suvo i izmučeno, kada počnu vetrovi, sneg, kada je skupimo pod neku kapu ili šešir. Šta učiniti da izgleda sveže i snažno i onda kada je oslobodimo velike kragne, šala ili neke kape pod kojom je skupljena? Savet smo potražili od stručnjaka.

zima

Nekoliko korisnih saveta dala nam je Jelena Vuković iz frizerskog salona „Manija“ u Novom Sadu. Prvo, kosu je potrebno stalno negovati, bez obzira na godišnje doba. Kako leti, tako i zimi, naša kosa zahteva pažnju isto kao i koža. Leti je sunčevi zraci isušuju, zimi grejanje, suv vazduh… Uvek je najbitnije da je kosa dobro hidrirana. Zimi ćemo je zaštiti tako što ćemo oko nje nežno omotati neki šal, ili maramu, ili je skupiti pod kapu, ne tesnu, naravno. Za sve one koji žele negovanu kosu a da je pri tom ne šišaju jednom mesečno, Jelena preporučuje tretman kod frizera svake nedelje.

th-2

Postoje tretmani koji se obavljaju u salonu, a dalja nega može da se nastavi u kućnim uslovima. Kao nešto novo, i kao nešto izuzetno dobro, Jelena je preporučila TIGI Hair Reborn tretman za dubinsku obnovu vlasi koji ciljno dopunjava lipide, zatvara kutikulu i pomaže u izgradnji proteina u kontekstu vlakna. Nanese se na vlažnu kosu nakon šampona i regeneratora, raščešlja i ostavi da deluje pet minuta nakon čega se ispere. Ovaj tretman mora da uradi frizer, a kasnije se nega nastavlja i kod kuće. Drugi proizvod koji je izabrala jeste maska TIGI Reparative nocturnal therapy koja deluje celu noć. Posle samo dva tretmana kosa je zaista preporođena.
th-1

Ono što je najvažnije, jeste da imamo poverenja u svog frizera i da ga poslušamo jer on najbolje zna kakva je nega potrebna našoj kosi i kako možemo nastaviti da je negujemo kod kuće. I da ne zaboravimo, vrlo je važna pored sjajnih preparata i naša ishrana.

Dakle, kako leti tako je i zimi  potrebno adekvatno negovati svoju kosu, a mi vam nudimo ono što je najbolje.