Kada govorim o lepoti i pripremama za proslavu maturske večeri, potpuno neopravdano zapostavljam momke kojima je podjednako stalo do toga da budu zapaženi, doterani i lepi. Šta je bitno učiniti, pitala sam mog dragog sagovornika iz Podgorice, muškog frizera, berbera i stilistu Miodraga Bubanju, koji je bio raspoložen da sa momcima podeli nekoliko veoma korisnih saveta.

007

Pored izbora odela, košulje, kravate, cipela, veoma su bitne frizura, brada i ruke, kaže Mijo. Predlaže šišanje desetak dana pre mature i isprobavanje različitih frizura da bi izabrali ono što im najbolje stoji. Da li više vole dugu ili kratku kosu, stvar je ukusa, ali, dodaje, “ukoliko očekujete da vam devojke provlače ruku kroz kosu, ne preterujte sa gelom ;). Sa svojim frizerom se posavetujte oko stajlinga, izbora preparata…”. Brada je, takođe, lični izbor, a sve više momaka danas se odlučuje da je ima. Ako želite tog dana da se pojavite sa bradom, ona mora biti uredno sređena. Uz sve ovo idu modni dodaci, šešir, sat ili šta volite.

006

Svojim maturantima Mijo radi kompletan stajling, jer je veoma bitno da oni tog dana budu najlepši, kaže.

Koji su preparati dobri za oblikovanje kose i brade?

Za mat izgled i naglašenu teksturu kose, možete uzeti jedan od sjajnih Alter Ego preparata iz linije Grooming, Matte Gum, pastu za oblikovanje kose. Za efekat vlažne kose, malo sjaja i dobijanje „neurednog“ izgleda, uzmite Working paste, gel-kremu za kosu. Ako je potrebno dobiti na volumenu, onda je stavite na suvu kosu. Za visok sjaj kose i izgled frizure 50-ih godina, izbor je briljantin za kosu, Brillantina.

005

Ako ste od onih koji vole bradu, Italijani nude i specijalne proizvode za negu brade. Za oblikovanje, toniranje i hidriranje brade preporučuju balzam za bradu, Beard Balm.

Uz savete našeg ljubaznog sagovornika, matursko veče biće vam, sigurno, veče za pamćenje. Nema te devojke koja neće zastati privučena mirisom kose, brade i dobrog parfema i vašim kompletnim stajlingom. Ne zaboravite parfem, i uživajte :).