Pitali smo našu poznatu frizerku Sofiju Janković kojoj mnoge poznate ličnosti već dugo poklanjaju poverenje, šta pomaže njenim veštim rukama da svaka frizura koju pravi bude perfektna! Sofija nam je odala koje proizvode koristi, kojim redosledom, i za koji tip kose su namenjeni, ali je posebno istakla da je zdrava kosa cilj broj 1. kome bi trebalo svako da stremi, a to podrazumeva pre svega pijenje dovoljne količine vode i unos A i E vitamina i da se držite parole #volimsvojukosu

1. Kosa se tokom leta isušuje pod štetnim uticajima sunca, koji je po tebi najbolji način za negu u toku i posle letnjih avantura?

Kraj leta se približava. Kosa je pretrpela oštećenja od sunca, hlora, soli, vetra, peska i toplote. Potrebna joj je nega i paznja. Ukoliko ste još na moru, par saveta za last minute su da pre nego što uđete u vodu, kosu dobro natopite kiselom vodom koja u sebi sadrži kiseonik i napuniće dlaku, tako da ona neće upijati slanu i hlorisanu vodu. Na tako mokru kosu poželjno je staviti zaštitu za sunce i spoljne uticaje. Meni su  se kao najefektivniji pokazali Catwalk Leave in regenerator, Headshot regenerator za hemijski tretiranu kosu, Your Highnes regenerator, Fashionista Violet maska, On The rebound za kovdžavu kosu, i naravno Ego Boost leave in regenerator. Svi ovi proizvodi hrane kosu i obnavljaju je. Pod uticajem toplote  sunca oni se dodatno aktiviraju i prodiru u srž dlake koja u sebi već sadrži mineralnu vodu kao i kiseonik. Tako da ste time napravili sjajnu mešavinu za regeneraciju i zaštitu.

2. S obzirom da svi imamo različite tipove kose, kako da procenimo koji šampon i regenerator odgovaraju baš nama, i time napravimo kvalitetan  izbor pri kupovini?

Izbor šampona i regeneratora je bitan. Važno je da kvalitetno izaberete kako biste u potpunosti bili zadovoljni efektima. Dobar izbor se primeti posle kratkog vremena korišćenja, kao i loš uostalom. Preporučujem TIGI kolekciju, to je nešto najproverenije. Konkretno Catwalk ima odlične proizvode. Re energize šampon,  maska i regenerator daju zdravlje, sjaj i omešavaju kosu.

Namenjeni su nezi normalne kose. Recovery linija je za suvu i oštećenu kosu. Takođe, ima masku, šampon i regenerator koji repariraju oštećenu kosu i pune je vlagom koja joj je neophodna. Resurection je šampon, balsam i maska namenjena lomljivoj kosi kojoj je hitno potrebna nega. Catwalk je otišao korak dalje, pa postoji nekoliko linija za farbanu kosu: Fashionista Violet koji održava hladne tonove i sprečava izbijanje žutila. Ova linija je jako popularna jer održava Balayage ili surferske pramenove prirodnim. Fashionista Brunette je linija pogodna za kose toplih tonova k0ji su ovog leta aktuelni zbog tehnike Ecaille koju hrabro i uspesno promovisu Jlo i Beyonce. Naravno tu je i linija Catwalka Headshot o kojoj nije potrebno mnogo pisati jer je namenjena rekonstrukciji najoštećenije kose. Sastoji se od šampona, regeneratora i fast fixx regeneratora koji se ne ispira. Kolekcija daje neverovatne rezultate. Prosto je nezamenljiva za kosu koja je jako oštećena.

Extra savet: Dosta mojih klijentkinja nije upoznato sa sledećim: kada operete kosu šamponom otvarate dlaku, maska služi da NAHRANI kosu pa se zato UVEK stavlja posle šampona, naravno ukoliko nije Leave in onda ide na kraju. Posle par minuta propisanih na uputstvu jako je bitno da se maska dobro ispere kako ne bi mastila kosu, a zatim se stavlja regenerator koji ZATVARA dlaku. Regenerator ispiramo malo hladnijom vodom jer tako pojačavamo sjaj kose. Dakle, da rezimiramo: prvo šampon, potom maska i tek na kraju regenerator.

Fotografije: Privatni Instagram nalog Sofije Janković

3r

2r

1-r