Negovane noge su uvek imperativ, a posebno leti kada su nam noge često izložene pogledu. Za nežna i glatka stopala potreban je dobar pedikir i stalna nega. Zato tražim savet od profesionalaca – šta je sve potrebno da bi nam stopala izgledala privlačno? Odgovore sam dobila od Maje Jelače, vlasnice salona Gorgeous, naše drage saradnice i edukatorke.

Za početak tretmana Maja preporčuje dva proizvoda iz kolekcije CND Marine SPAPEDICURE – Marine Mineral Bath, osvežavajuću kupku sa mineralima i Marine Salt Scrub, slani piling koji hrani kožu i daje joj sjaj. Nakon nekoliko minuta noge su spremne za sledeći korak. Turpije STALEKS sa zamenskim nastavcima granulacije 80/100/180 odličan su izbor za nežno odstranjivanje zadebljanja sa peta. Zatim nanesete Cuticle Away CND na zanoktice, a onda višak kože oko zanoktica makazicama ili canglama STALEKS odstranite. STALEKS proizvodi su pravljeni od nerđajućeg čelika što obezbeđuje visoku otpornost na koroziju, a oblik makazica omogućava precizno seckanje viška kože oko zanoktica. Pogurivači za zanoktice STALEKS su takođe sjajan izbor jer ne oštećuju nokatnu ploču i imaju finu ručku koja ne klizi i omogućava vam lak zahvat. Za oblik nokta birate turpiju, takođe sa zamenskim nastavcima granulacije 240, a za matiranje nokatne ploče, pre nanošenja pilinga, buffer turpiju, takođe 240 granulacije.

 

Za odličan izgled stopala neophodna je i atraktivna boja laka. Da bi tretman bio potpun, potrebno je prvo pripremiti nokat nanoseći CND Scrub Fresh, blagi piling za nokatnu ploču koji će je očistiti i dehidrirati, zatim bazu, Vinylix ili Creative Play, pa izaberete boju, neku lepu letnju nijansu iz bogate palete koje CND nudi u svojim linijama Vinylux i Shellac, pa na kraju nanesete završni sloj. Veliki izbor top coat-a nudi CND – možete probati novi Vinylux top coat sa efektom gel-laka, ili Vinylux bezbojni top coat ili Shellac top coat. Ne zaboravite na fenomenalnu hranljivu kremu za pete sa krastavcem (Cucumber heel therapy) i neizostavni Solar oil. Cucumber Heel Therapy je intenzivan tretman za pete kojim postižete fantastične rezultate i dovoljno je jednom dnevno da nanesete. A Solar Oil sa uljem jojobe i vitaminomE predstavlja najboljeg prijatelja naših zanoktica kako na rukama. tako i na nogama.

Kod kuće možete nastaviti negu odličnom drvenom turpijom STALEKS i uljem za zanoktice Solar Oil. Jednom mesečno je preporučljivo da se uradi pedikir, a u međuvremenu sami odžavamo ono što u salonu učini profesionalac.