Kako sam već najavila, moja sagovornica za negu kose u kućnim uslovima je novosadska frizerka Miljana Tubić koja je uvek raspoložena da nam da dobre savete u vezi sa kosom.

 

U kućnim uslovima, u vreme sveopšte izolacije, vremena imamo, uglavnom, dovoljno, dovoljno da posvetimo sebi neko vreme za koje smo govorili da nam nedostaje. Tako stanem pred ogledalo i zapitam se, često, koga to vidim. Čiji je ovo odraz? A kosa? Nema frizure na koju sam navikla, izrastak mi je iz dana u dan sve veći… Šta činiti?

Miljana kaže da je ovo pravo vreme da negujemo kosu kod kuće, ali da za sve ostalo, šišanje, farbanje, sačekamo da prođe izolacija, pa onda sve možemo nadoknaditi. Bolje to, nego kasnije ispravljati kućne greške. Do tada ovako.

 

Potrebno je da izaberemo odgovarajući šampon za kosu, regenerator i masku. TIGI ima odlične šampone za negu i oporavak kose. U zavisnosti od tipa kose i od toga da li je tretirana ili nije, izbraćete svoj. Zeleni je za netretiranu, zdravu kosu, plavi za suvu i oštećenu kosu kojoj je potrebna hidratacija, a crveni za slabu, lomljivu kosu kojoj je hitno potreban oporavak. Svaki ovaj šampon prate odgovarajući regeneratori i maske. Poseban akcenat sada treba staviti na masku za kosu. Ostavite je da odstoji malo duže na kosi, a zatim neka i peškir ostane duže na glavi kako bi upila što više vlage iz kose i tako nam omogućila brže i lakše sušenje kose.

Ovde bi trebalo objasniti razliku između maske i regeneratora, za sve nas koji nismo profesionalci. Regenerator je prilagođen za svakodnevnu negu kose, ako kosu perete svaki dan. Blaži je i nije previše koncentrovan. Na kosi se drži nekoliko minuta i olakšava njeno raščešljavanje. Pakovanja, tj. maske za kosu nisu predviđene za svakodnevnu upotrebu. Možete ih koristiti jednom do dvaput nedeljeno, ukoliko kosu perete svaki dan. Na kosi se drže duže, omekšavaju kosu, ali prodiru i unutar dlake, tako da hranljivi sastojci ne deluju samo spolja na dlaku, već i iznutra. Dejstvo maske je dugotrajnije od dejstva regeneratora.

Da bi nam kosa izgledala svilenkasta, čak i ako je potrebno skraćivanje krajeva, na krajeve stavite kremu Tigi Blow Out, koji sadrži čestice svile i soje sa ekstraktom bambusa daće kosi sjaj i učiniće je glatkom, a odložićete vreme za šišanje.

 

Ove proizvode možete poručiti online putem našeg Web Shopa www.unitech.rs ili pozivom na broj 021 6624883.