Iako smo u „karantinu“ ili „kućnoj izolaciji“, ne znam kako bismo pravilnije nazvali stanje u kome se nalazimo, neki od nas odlaze da rade,  a neki rade od kuće. Iako smo veći deo dana vezani za kuću, da li to znači da ne treba da vodimo računa o sebi? Naravno, ovo je samo jedno od retoričkih pitanja, odgovor znamo. Kako da i dalje negujemo svoju kosu, kožu, ruke, da, zapravo, budemo i ostanemo negovane i lepe?

Savete sam potražila od dve sjajne mlade žene, obe uspešne u svom poslu, i obe zaljubljene u svoj posao. Jedna neguje kosu, druga nokte.

Za ovaj post sam odabrala manikir. Moja sagovornica je Maja Jelača, saradnica Unitech-a i sjajna edukatorka.

Naravno, u ovim danima se odlučujemo za onaj lak koji možemo same da nanesemo i same da skinemo. Fenomenalni brend CND ima liniju polutrajnih lakova za nokte – Vinylux. Svi oni koji vole CND znaju za Shellac, ali i za Vinylux. Vinylux je lak koji se vrlo lako nanosi, u dva sloja laka i zavšni sjaj, i traje nedelju dana. Pre  nego što krenete u lakiranje noktiju, potrebno je oblikovati ih. CND kanga turpija za nokte je odličan izbor, ali ako nemate takvu, možete upotrebiti i neku drugu, npr, neku turpija brenda STALEKS. Zatim nanesite Cuticle Away na zanoktice, ostavite nekoliko minuta da deluje, pa pogurajte zanoktice drvenim štapićem ili malim pogurivačem (ponovo preporučujem STALEKS jer su im odlični proizvodi za manikir i pedikir). Operite ruke, i ukoliko je potrebno, makazicama odstranite višak zanoktica. Na parče ubrusa stavite Scrub Fresh kako biste odmastili nokat i trenutno ga dehidrirali jer se Vinylux tako bolje veže za nokatnu ploču. Nova formula ovih polutrajnih lakova je obogaćena keratinom, uljem jojobe i vitaminom E, te će vaša nokatna ploča biti dodatno negovana. Bitno je istaći i to da je Vinylux tako formulisan da se više vezuje za nokat što je duže izložen uticaju sunčevih zraka i vazduha. Na drugi sloj izabrane boje nanesite Top Coat i vaši nokti će biti nedelju dana sjajni.

I za oštećene nokte postoji rešenje. CND RESCUERXX je tretman za nokte koji sadrži keratin i ulje jojobe i nanosi se bar jednom dnevno na nokatnu ploču. Rezultati su vidljivi već nakon prve upotrebe, a potrebno ga je koristiti sedam dana ili duže ako je to potrebno. Najbolje je nanositi  ga uveče i ostaviti da nokat lepo upije ovo ulje. Klinički je dokazao da smanjuje listanje i lomljenje noktiju.

Nemojte zaboraviti na ulje za zanoktice. Solar Oil je provereno zlato u bočici, neguje i oporavlja zanoktice, saddrži ulje jojobe i vitamin E, čime hrani i hidrira kožu oko noktiju.

Na kraju uživajte u čarobnim mirisima losiona CND za telo. Veliki izbor ovih losiona dovodi nas u nepriliku – koje izabrati. Svaki je lep na svoj način.

Sve ove proizvode možete poručiti online, preko internet prodavnice www.unitech.rs. Sada su na dobrom popustu, pa probajte. Meni su odlični.