Kada je kosa oštećena usled izlaganja suncu, hloru, stresu, kada joj je neophodna regeneracija, onda je, naravno, najbitnija dobra kozmetika za kosu. Italijanski brend Fanola, poznat nam i po odličnim šamponima i regeneratorima za neutralisanje neželjenih žutih i narandžastih tonova, sada nam donosi sjajnu liniju Nutri care.

 

Šampon za rekonstrukciju kose Nutri care pogodan je za svakodnevno pranje kose i odgovara svim tipovima kose, posebno kosi sklonoj mršenju. Naročito je preporučljiv u ovim letnjim danima kada je kosa izložena sunčevim zracima, samim tim isušivanju i pucanju, zatim bazenima (kada nam je dozvoljeno da odemo), kupanju u moru ili reci. Obnavlja dlaku i vraća joj sjaj. Uz šampon koristite regenerator, takođe Nutri care. Ostavite ga nekoliko minuta da deluje, a zatim isperite.

Uz ovu osnovnu negu, Fanola u istoj liniji nudi veliki broj preparata za rekonstrukciju kose. Jednom nedeljno je preporučljivo da stavljate masku koja ima obnavljajuće dejstvo, posebno namenjena onima koji imaju suvu kosu ili kosu sklonu mršenju. Formula sa mlečnim proteinima hrani dlaku, daje joj mekoću i olakšava raščešljavanje. Miris će vas u ovim toplim letnjim danima podsetiti na voćni sladoled. Nakon pranja kose masku nanesite od korena ka krajevima, ostavite da deluje oko pet minuta, a zatim dobro isperite.

Leave-in regeneratori su odlična zaštita od hlora i dobijanja zelenkastog tona kose posle kupanja u bazenu. Nutri care leave-in regenerator za rekonstrukciju obogaćen je mlečnim proteinima i uljem lanenih semenki  čime hidrira kosu, hrani je i olakšava njeno raščešljavanje. Kosa je nakon ovog regeneratora meka i laka za oblikovanje.

Za oporavak suve, oštećene kose možete koristiti kristale Nutri care. Dovoljno je nekoliko kapi kristala da stavite na dlanove, pa ih nanesete na kosu. U svom sastavu ovi kristali imaju aloja veru i ulje lana čime hrane kosu.

Još dva preparata koji se ne ispiraju bih vam predstavila i predložila da probate. To su krema za rekonstrukciju kose i leave-in 10 u 1 maska za rekonstrukciju. Krema stvara zaštitni film oko kutikule i sprečava njeno mršenje. Može da se nanosi na vlažnu ili suvu kosu. Leave-in maska bez ispiranja zahvaljujući mlečnim proteinima i keratinu odmrsiće kosu i olakšati njeno raščešljavanje i kosi vratiti snagu i vitalnost.

Za suvu, tretiranu kosu možete koristiti losion koji hidrira kosu, omekšava je, obogaćen je keratinom i lanenim uljem. Nakon pranja kose losion nežno utrljajte u kosu celom dužinom, očešljajte i stilizujte po svojoj želji.

Omogućite svojoj kosi kvalitetnu negu. Fanola Nutri care vam nudi sjajne preparate za to.