Povod za razgovor sa Stevom Bajalovićem, novosadskim frizerom i psihologom, nekada najmlađim predavačem u frizerskoj školi, TIGI edukatorom, neosporno veoma talentovanim frizerom jesu, prvenstveno, nove TIGI boje – Colour Trip boje za kosu, ali prvo sam želela da čujem odakle interesovanje za kosu, šta je to što najviše voli u svom poslu, a onda i da nam predstavi samu liniju TIGI boja za kosu.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Kako se odlučio da postane frizer, šta od frizerskog alata najviše voli da koristi, koja mu je omiljena boja kose, samo su neka od pitanja na koja je Stevo bio raspoložen da odgovori.

„Ja bih sve žene ofarbao u plavo“

Posle završene osnovne škole želeo je nešto kreativno da upiše, a u Sremskoj Mitrovici je frizerska škola u tom trenutku bila najkreativniji izbor. Čim je završio srednju školu, počeo je da radi u školi. Bio je najmlađi predavač. Onda je usledilo dalje školovanje.

Od alata najviše voli makaze. Što se tiče frizure, nema jednu omiljenu. Voli da vidi zdravu i lepu kosu, nebitna je dužina. Sa svojim klijentima se prvo dogovori, predloži frizuru, ali poštuje želju klijenta. Ipak, najviše voli kada mu neko prepusti da radi onako kako želi. A boja kose? Najviše voli plavuše. Sve žene bi ofarbao u plavo.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

„Neka vaša frizura pristaje vašem stilu života“

Ističe da je bitna osobina frizera da bude komunikativan i kreativan. Veoma je važno ostvariti interakciju sa klijentom i željama klijenata. Većina dođe u salon sa fotografijom neke poznate ličnosti i želi upravo takvu frizuru. Naravno, to je retko kad apsolutno izvodljivo. Stevina deviza glasi: „Neka vaša frizura pristaje vašem stilu života.“

SAMSUNG CAMERA PICTURES

U skladu sa ovom devizom sledi i savet klijentima:
„Nađite svoj stil. Budite različiti.“

Zašto TIGI?

U nastavku možete pročitati zašto je Stevin prvi izbor TIGI.

 1. Zašto si se odlučio za TIGI?
  Zato što sam siguran u kvalitet. Što kažu za osobine svojih preparata, tako i bude.  TIGI je apsolutno pouzdana kozmetika.
 2. Koristiš TIGI boje. Zašto?
  Volim da ostvarim ono što sam zamislio, a TIGI mi to omogućava. Njihove boje nisu agresivne, uvek dobijate željenu boju, možete kombinovati boje, ali TIGI ima takav asortiman da ne postoji boja koje nema u ponudi.
 3. Koje su prednosti Colour Trip boja?
  Dugotrajnost boja za razliku od ostalih koje traju mnogo kraće. Colour Trip traju do dvadeset pranja i to je osnovna razlika. Postepeno se ispiraju. Pored osnovnih boja imaju i pastelne nijanse. Što se tiče boja, trend je da se inspiracija traži u prirodi. Svih ovih boja ima u prirodi. TIGI, a naravno i Unitech koji je generalni zastupnik, svojim klijentima je omogućio da dobiju vrhunsku kozmetiku i da isprate svetski trend.
 4. Kako se koriste Colour Trip boje?
  Na kosu opranu šamponom, bez upotrebe regeneratora kako bi dlaka ostala poluotvorena i lakše primila boju, isfrotiranu nanosi se boja. Ove boje se koriste bez hidrogena. U katalogu je ponuđena boja koja se dobija ako je kosa posvetljena i ako je njena osnova prirodna (7). Na posvetljenoj kosi intenzitet će biti jači. Ovo je još jedna razlika u odnosu na druge crazy boje koje se mogu koristiti samo na prethodno posvetljenoj kosi.
  Test koji sam uradio na jednom pramenu, pokazao je da se boje ne mešaju ako se nanesu jedna ispod druge. Tako sam na deo do korena stavio ljubičastu, pa zatim zelenu i na kraj crvenu boju. Iako je zelena hladna boja, nije uticala na intenzitet crvene, nisu se pomešale. Ovo je bio samo test, međutim, uvek savetujem da se koriste boje koje su međusobno kompatibilne.
 5. Koliko često se mogu koristiti Colour Trip boje?
  S obzirom na to da ne oštećuju dlaku, možete se farbati svakih dvadeset dana.

Na kraju ovog razgovora sa Stevom iskreno sam poželela bar jedan ružičasti pramen. Ko zna? Možda uskoro :).