Iz Alter Ega Italy nam je stigla nova linija za negu kose i kože glave. Cilj stručnjaka u Alter Egu Italy jeste stalno podizanje kvaliteta preparata za negu kose i kože i to preparata koji će imati prirodne sastojke i neće zagađivati okolinu. Novi tretman namenjen nezi kose i kože glave ima tri linije koje će eliminisati najčešće probleme kože glave. Svi su predviđeni za salonsku, dakle, profesionalnu upotrebu i izvode se u tri koraka.

U zavisnosti od potreba kose i kože, frizer će odrediti koji tretman će primeniti na kosi, da li aromatični tretman, tretman uljem ili umirujući tretman. Svaki od ovih tretmana izvodi se u tri koraka:

  1. Konsultacije i priprema, što znači da će masažom kože glave frizer klijenta opustiti i pripremiti za sledeći korak.
  2. Pranje i tretman – revitalizujući i umirujući ritual vraćanja balansa. Dubinsko pranje je važno za vraćanje kože u optimalno stanje i za postizanje maksimalnog efekta sledećeg koraka.
  3. Završna faza predstavlja tretman preparatom koji se ne ispira, a posebno je namenjen jačanju kose počevši od korena.

Aroma tretman (detokst tretman) vraća kožu u idelano stanje, detoksikuje je i dubinski čisti. Proizvod se nanese na suvu kožu glave, dobro se utrlja i pri tom je važno da se ravnomerno nanese sve dok ga kože ne upije. Potrebno je da deluje oko pet minuta, i ne ispira se. Zatim prelazite na sledeći korak.

Aroma tretman sadrži etarsko ulje mente, škotskog bora, ekstrakt narandže i eukaliptus.

Tretman uljem (piling tretman) ima blago piling dejstvo, eliminiše perut i višak sebuma, ukljanja nečistoće i obnavlja ćelije, te priprema kožu glave za sledeći korak. Takođe se nanosi na suvu kožu pre pranja šamponom, ostavi da deluje 5 do 10 minuta pod kapom, i ne ispira se.

Tretman uljem sadrži etarsko ulje škotskog bora, koji je čistač kože glave, pirokton olamin, koji pomaže koži da vrati prirodni balans, ulje lavande i glicerin. Svi ovi sastojci deluju umirujuće na nežnu i osetljivu kožu glave.

Umirujući tretman (hidrirajući tretman) je namenjen osetljivoj koži glave, vraća joj prirodnu ravnotežu i odličan je kada se koristi kao tehnički tretman jer stvara prijatan osećaj, ublažava svrab, crvenilo i osećaj zategnutosti kože. Nanosi se, takođe, na suvu kožu, ostavi da deluje 5 minuta, utrlja, napravi se pena i zatim ispere. Nakon toga se tretman nastavlja odgovarajućim šamponom.

Ukoliko je potreban intenzivniji tretman, operite kosu šamponom, prosušite frotirom i nanesite proizvod. Ostavite da deluje 3 do 5 minuta pod vlažnim i toplim peškirom, a zatim isperite i osušite kosu.

Ovaj tretman u svom sastavu ima ulje lavande koje deluje umirujuće, ekstrakt borovnice koji umanjuje crvenilo, a aloe vera i bisabolol imaju umirujuće dejstvo.

Drugi korak je pranje kose. Bitan korak jer nežno i dubinski čisti kožu glave i istovremeno uspostavlja prirodnu ravnotežu. Uz nežnu masažu glave, stimuliše obnavljanje ćelija i opuštanje mišića. Veoma je važan korak i za hidriranost kose. Daje mekoću i elastičnost. Za pranje kose frizer će odrediti koji šampon je potreban kom tipu kose, a Alter Ego nudi nekoliko mogućnosti – Energizing šampon za osetljivu i slabu dlaku, Calming šampon za osetljivo teme, Pure Balancing šampon za dubinsko pranje kose. Za revitalizaciju kose tu je regenerator – Gentle Detangler.

Treći korak predstavlja završnu fazu. Za revitalizaciju kose stručnjaci iz Alter Ega Italy preporučuju Energizing Intensive losion, a za povećanje gustine kose Essential Densifying losion. I jedan i drugi sadrže etarsko ulje metvice koje deluje osvežavajuće, antiseptično i ima dezinfikujuće dejstvo.

Više o šamponima i trećem koraku u sledećem postu.