Xanitalia je osnovana 1984. godine kao specijalizovani privatni proizvođač traka za depilaciju voskom. Kako je danas depilacija jedan od vrlo bitnih aspekata kada je nega tela u pitanju, u ovom postu će se malo više reći o nekim proizvodima brenda Xanitalia.

Xanitalia proizvodi kompletan asortiman potpuno pouzdanih, efikasnih voskova za depilaciju. U njihovim laboratorijama se stalno radi na tome da se izađe u susret svim potrebama potrošača pa se tako vodi računa o veličini pakovanja, boji i mirisu voska kako bi se potrošačima pružila mogućnost za kreiranje proizvoda kakav žele.

U ponudi se nalazi više tipova voska prilagođenog različitim tipovima kože. Pošto su svi proizvedeni od potpuno prirodne i pročišćene smole, omogućavaju depilaciju i na izuzetno osetljivoj koži, a dodati titanijum-dioksid uklanjanje dlačica čini vrlo blagim.

Pored voska u patronama za hladnu depilaciju, u Italiji je vrlo popularan vosak u granulama, a može se naći u prodavnicama Unitech. Vosak sa medom formulisan je tako da maksimalno umanji iritaciju kože i umiri je nakon depilacije. Naročito se preporučuje osobama sa vrlo suvom kožom sklonom perutanju. Zahvaljujući tome što je mek i elastičan, idealan je za one koji depiliraju celo telo ili je potrebno izvršiti korekcije u specifičnim zonama.

Zašto ne bismo učinili i depilaciju prijatnom? Ovaj vosak je formulisan tako da umanji bol, smanji iritaciju i  kožu ostavi mekom nakon tretmana.