Bez stalnog usavršavanja nema napretka, to je jasno i ništa novo. Razmena iskustava, konstantno učenje potreba su čoveka bilo kojim poslom da se bavi.

Kompanija Unitech u svojim edukativnim centrima u  Novom Sadu, Zemunu i Nišu nudi mogućnost usavršavanja kroz edukacije i seminare koje organizuje. Stručni saradnici, profesionalci sa višegodišnjim iskustvom tu su da vam odgovore na nedoumice, da posavetuju i da zajedno sa vama dođu do odgovora na brojna pitanja.

Program za frizere osmišljen je u dva nivoa, basic i master nivo. Osnovni nivo namenjen je onima koji žele da postanu frizeri te će kroz dvanaest modula u trajanju po dva dana naučiti kako da pravilno operu kosu, osnovne tehnike šišanja, podelu kose prilikom šišanja i feniranja. Naučiće geometrijsko ili asimetrično šišanje različitih oblika, zatim feniranje sa volumenom ili bez njega, pravilnu izradu mini-vala, početni nivo kolorizacije, osnove muškog šišanja makazama ili mašinicom i kombinovano (uz upotrebu makaza i mašinice), tehnike šatiranja na kapu i foliju i pravilan način ređanja folija. Upozanaće se sa strukturom dlake, adekvatnim izborom boje i pravilima u odabiru boje i tona za klijenta.

Polaznici naprednog nivoa steći će veštine novih linija modernog šišanja, popularne bob frizure, asimetričnog šišanja, ravnog, stepenastog, zatim tehnike feniranja na talase pomoću prese i drugih aparata, kako oblikovati svečanu frizuru, tehnike kolorizacije, blajhanje sa pripremom skalpa i dlake kako bi se dobili najbolji rezultati, kako koristiti tonere za finalni efekat boje, balayage tehniku i još mnogo toga. Veoma važno za klijente je i pitanje kako održavati boju i negovati kosu nakon blajhanja i bojenja, a to se,takođe, uči na ovim edukacijama.

Edukacije traju dva dana po šest sati. Modeli i materijal za rad su obezbeđeni. Nakon završene edukacije, polaznici dobijaju sertifikat i podršku firme Unitech za dalje razvijanje svog posla.

Drugi program namenjen je svima onima koji žele da nauče osnove manikira i pedikira, ali i onima koji žele da unaprede svoje znanje. Program je organizovan u četiri nivoa, bazna obuka za početnike, kombinovani manikir, kombinovani pedikir i aplikovanje plexigela. Rad je omogućen na modelima, materijal za rad je takođe obezbeđen.

Bazna obuka traje tri dana po šest sati, obuhvaćene teme su: priprema radnog prostora, građa nokta, sterilizacija i dezinfekcija alata, aplikovanje shellaca i ojačanje prirodnih noktiju rubber bazom i plexigelom i na kraju izlivanje salonskih noktiju.

Obuka za kombinovani manikir traje jedan dan – šest sati. Obuhvata teoretski i praktični deo gde ćete videti kako se priprema nokat, korišćenje električne turpije i obrada kutikule nastavcima za električnu turpiju uz korišćenje režućih instrumenata, ojačanje prirodnih noktiju rubber bazom i pravilno aplikovanje shellac-a. Svaki učesnik dobija Staleks baznu tupiju i zamenske nastavke granulacije 240 i dva nastavka za električnu turpiju.

Na obuci za kombinovani pedikir sa upotrebom Staleks podo diskova, koja traje jedan dan, videćete kako za vrlo kratko vreme ( za petnaestak minuta) pomoću podo diskova možete uraditi savršen pedikir. Obuka je osmišljena u dva dela, prvo teoretski, a zatim praktični deo. U okviru teoretskog dela upoznaćete se sa građom i bolestima noktiju, zatim sterilizacijom i dezinfekcijom instrumenata, a u okviru praktičnog dela videćete kako obraditi zanoktice električnom turpijom i srediti stopala Staleks podo diskovima. Na kraju ide aplikovanje shellac-a.

Učesnici pored sertifikata dobijaju početni set.

Obuka za Plexigel namenjena je nail tehničarima koji žele da ubrzaju svoj rad i prate novine u oblasti nege i protetike noktiju. Plexigel je revolucionarni sistem za protetiku i ojačavanje noktiju. Edukacija traje oko šest sati.

Polaznici edukacija dobijaju diplome o završenoj obuci, edukativne priručnike i podršku kako edukatora, tako i firme Unitech. Za sva vaša pitanja i nedoumice tu su profesionalci, licencirani edukatori sa višegodišnjim iskustvom da vam pomognu.