U velikom izboru makaza za šišanje kose nije lako napraviti izbor. Na šta treba obratiti pažnju prilikom kupovine? Naravno, najvažnija je udobnost koju vam pružaju pri radu, ali izbor makaza zavisi i od načina šišanja i od samog oblika makaza, jer nemaju svi stilisti isti osećaj kada je udobnost u pitanju.

Kako odabrati veličinu makaza?

Najčešći način odabira odgovarajućih makaza jeste da ih postavimo na dlan tako da prsten makaza bude u ravni sa korenom palca, a vrh noža dođe do jagodice srednjeg prsta.

Poznati svetski brend Jaguar, jedan od svetskih lidera u proizvodnji makaza za šišanje kose, ističe se visokim kvalitetom svojih proizvoda. Makaze ergonomskog dizajna, izrađene od vrhunskog čelika, pružaju udoban rad i dugotrajnost. Prsten za palac kod ovih makaza postavljen je pod uglom čime se smanjuje trenje i sprečava nastajanje useka usled pritiska i omogućava kontrolisano pokretanje makaza.

 

 

Ovom prilikom predstavljamo vam nove Jaguar makaze – JAGUAR Makaze XENOX DESIGN 6″, JAGUAR Makaze KAMIYU 6,5″ i JAGUAR Makaze HERON TITAN 6”.

JAGUAR Makaze XENOX DESIGN 6″

Profesionalne makaze za šišanje sa blago zakrivljenim oštricama i 22-karatnom zlatnom platinom, pružaju neopisivi osećaj glatkoće i lakoće prilikom šišanja.

Prsten za palac postavljen je pod uglom, smanjuje trenje i sprečava nastajanje useka na koži usled pritiska, čime omogućava kontrolisano pokretanje makaza.

Ofset dizajn je ergonomskog karaktera i omogućava da ruku i lakat držite u nižem položaju, što je generalno udobnije za rad. Posebno su pogodne i popularne za klasično ravno šišanje.

Garantuju izuzetno dugotrajnu oštrinu jer su izrađene od vrhunskog kovanog čelika. Poseduju izuzetnu formu i preciznost sečiva do stotinu milimetara zahvaljujući CNC tehnologiji brušenja i BLC procesu savijanja u kombinaciji sa podesivim sistemom Smart Spin šrafa koji omogućava neuporedivo lako i precizno šišanje.

Potpuno integrisane ivice oštrica nude maksimalnu oštrinu i preciznost šišanja.

JAGUAR Makaze KAMIYU 6,5″

Jaguar profesionalne makaze za šišanje KAMIYU 6,5″ proizvedene su u Japanu. Ergonomskog su dizajna i izrađene su od najkvalitetnijeg japanskog čelika sa legurom kobalta, što obezbeđuje dug radni vek. Otporne su na koroziju i rđu.

Kao i prethodne, i ove makaze su ofset dizajna, ergonomskog karaktera i odličan izbor za klasično ravno šišanje.

JAGUAR Makaze HERON TITAN 5,5”

Makaze HERON TITAN 5,5” su presvučene presvlakom od crnog titanijuma visokog kvaliteta koji sprečava direktan kontakt kože i čelika, što je idealno u slučaju da postoji alergija na nikl.

 

Još jedne profesionalne makaze ergonomskog dizajna koje će vam omogućiti precizno šišanje kose jer imaju potpuno integrisane ivice oštrica koje nude maksimalnu oštrinu.

Kako je šišanje kose jedan od najzahtevnijih i najodgovornijih poslova frizera, jer svaki frizer zna da nije lako postići ravnotežu  između želja klijenta i kvaliteta kose, po proceni samog frizera, najbolji saveznik u ovom poslu jesu odlične, sigurne i pouzdane makaze. Pred vama su troje fenomenalnih makaza, odličnog kvaliteta i sjajnog dizajna. Na vama je da izaberete koje će vam biti najprijatnije za rad.