Novogodišnje pripreme su uveliko počele i, samim tim, imamo priliku da sebi damo oduška probajući nešto novo, bilo da je to frizura, bilo haljina, šminka ili nešto što će učiniti da u novogodišnjoj noći zasijamo drugačije. Šta predlažu frizeri?

Profesionalci kažu da frizura uvek treba da bude u skladu sa odećom, ali i da prati našu ličnost. Ipak, ta noć je mogućnost da sebi priuštimo nešto što odudara od našeg svakodnevnog izgleda. Ako ste ljubiteljka podignute kose, neka to bude lepa punđa, ako više volite slobodnu, puštenu kosu, onda možete dodati neku pletenicu, talase koji skoro neće izaći iz mode, ili nositi potpuno ravnu kosu.

Iz Trebinja nam stižu božanstveni predlozi frizura za ove hladne jesenje dane i sve praznike koji nam se bliže. Jelica Daković, vlasnica frizerskog salona Sunshine, kaže za sebe da je prvenstveno kolorista, da obožava boje, ali je uz to i sjajan stilista. Njene frizure su lepršave, sjajne, ležerne. U galeriji možete da vidite različite pletenice, punđe i talase. Kreativnost je njena osobina. Za stilizovanje Jelica koristi TIGI i Alter Ego Italy proizvode.

001a
Alma Hadžić iz frizerskog salona “Don’t Worry” kaže da je zima i svi praznici inspirišu da svojim klijentkinjama izmašta frizure u skladu sa njihovim odevnim kombinacijama koje će ih te noći učiniti princezama. Obično predlaže podignutu kosu, ali na poseban način. Može biti pletenica u punđi, ukras u kosi, tzv. messy punđa, ili kako već poželite. Za stajling i završetak Alma koristi preparate Alter Ego Italy. Ovo su njeni predlozi.

002b

U Zrenjaninu se za novogodišnju noć uglavnom traže blagi talasi, lokne ili feniranje na ravno, kaže Kristina Obrenović, jedna od članica Unitechovog profesionalnog tima frizera na Serbia Fashion Weeku i vlasnica frizerskog salona Kris Kros. Dodaje da nema pravila, a ovo su njeni predlozi.

003

Čini mi se da je slično i u Bijeljini. Nebojša Čavić, Alter Ego Italy edukator, predlaže talase u kosi, blago uvijanje kose jer kaže da njegove klijentkinje više ne traže baš svečane frizure za doček Nove godine. Želja im je da kosa bude što lepršavija i prirodnija. Za stajling koristi proizvode koji će kosi dati sjaj, neka ulja za krajeve i blaži lak.

004

005

Šta god odlučile, drage dame, neka vaša frizura prati vašu ličnost, bilo da je to neobavezna punđica, neka pletenica kao ukras, kosa koja leprša dok plešete, nije važno. Bitno je da svoju frizuru nosite sa osmehom.